GEBOORTEFOTOGRAFIE

Er is een babytje op komst! Of het nu de eerste of de laatste is, elke bevalling is spannend en verschillend. Het is een intiem moment welke je niet met iedereen wilt delen, maar het is ook een van de mooiste momenten in jullie leven die je zelf vaak niet zo vastgelegd krijgt als je dat eigenlijk wilt. Deze taak neem ik graag uit jullie handen en leg alle bijzondere momenten voor jullie vast door middel van geboortefotografie.

 

WAT KUN JE VERWACHTEN BIJ GEBOORTEFOTOGRAFIE

Voor 

Jullie denken erover om een geboortefotograaf aanwezig te laten zijn bij de bevalling. Wat spannend en wat leuk dat jullie kijken welke opties ik hierin bied. Een geboorte is een hele bijzondere ervaring. Geboortefotografie laat vooral emotie, schoonheid en intimiteit zien. Omdat een geboorte lastig te plannen valt beperk ik mij tot een aantal geboortes per jaar.

  • Let op! De plekjes zijn door het beperkte aantal snel volgeboekt dus reserveer op tijd

Kennismaking

Ik vind het erg belangrijk dat jullie vertrouwen in mij hebben als persoon en als fotograaf. Ik vind het daarom fijn als we van te voren een kort telefonisch kennismakingsgesprek kunnen hebben. We bespreken jullie wensen en daarnaast zal ik uitleggen hoe ik te werk ga. Na ons gesprek kunnen jullie nog eens rustig nadenken over alle informatie en beslissen of ik bij jullie bevalling aanwezig mag zijn. Op het moment dat jullie besloten hebben om voor mij te kiezen als geboortefotograaf hebben we regelmatig contact. We hebben telefonisch/whatsapp contact en vanaf ongeveer 4 cm hoop ik in het ziekenhuis of thuis bij jullie aanwezig te zijn. Ik blijf niet continue in de kamer maar trek me ook af en toe even terug. Vanaf 8/9 cm blijf ik er graag bij om de spannendste momenten goed op beeld te krijgen.

 

Tijdens
De bevalling kan zowel in het ziekenhuis als bij jullie thuis plaatsvinden. Begint het eerst thuis maar moeten jullie vanwege omstandigheden toch naar het ziekenhuis? Geen probleem, ik volg jullie gewoon van begin tot eind. Ik leg hierbij alle momenten vast die voorbij komen, van alle voorbereidingen voor de geboorte en de grapjes tussen de weeën door tot het moment dat de baby zijn of haar eerste voeding krijgt. Ik maak hierbij ook graag sfeer- en detailfoto’s.

Wanneer ik aankom begin ik met het maken van de foto’s van de voorbereidingen en de spanningen vlak voor de geboorte, de emotionele momenten van jullie samen en de eerste blikken wanneer de baby geboren wordt.

Tijdens het fotograferen zal ik mij niet veel op de voorgrond begeven. Het blijft jullie moment samen. Het moment wanneer jullie baby voor het eerst op de wereld komt is zo ontzettend bijzonder, die eerste blikken, jullie eerste aanrakingen, het eerste huiltje en het doorknippen van de navelstreng… alles dat snel in een waas voorbij komt kunnen jullie later nog vaak terugkijken.

Na de geboorte blijf ik nog even om de laatste fase vast te leggen. Het meten, wegen en het aankleden van de baby zijn mooie herinneringen die ouders vaak niet goed meekrijgen, ook het geven van het eerste flesje of voor het eerst aan de borst zijn kostbare momenten. Deze leg ik nog graag voor jullie vast. 

 

Na
Je ontvangt van mij binnen enkele dagen na de geboorte de factuur. Deze dienen jullie binnen twee weken te voldoen. Zodra de betaling afgerond is, ontvang je van mij alle mooie foto’s die gemaakt zijn. Zelf vind ik vanwege het gele licht in een (zieken)-huis, zwart-wit beelden het mooiste. Jullie ontvangen eerst een voorproefje van de foto’s via de app of mail en later op een luxe USB-stick.  Mochten jullie graag een foto willen gebruiken voor het geboortekaartje of om te delen op social media dan kan dit natuurlijk. Ik verstuur dan binnen een (werk)dag een selectie foto’s naar jullie waaruit je kan kiezen.

 

 

Willen jullie graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek hebben om de opties te bespreken of liever gelijk een offerte ontvangen? Klik dan hier